Bolu Eğitim Haberleri – Güncel ve Doğru Bilgilendirme

Ekonomi, spor, teknoloji, magazin ve eğitim haberleriyle Bolu’nun nabzını tutun! Güncel, güvenilir ve doğru bilgilendirme burada.

Markette satılan her 4 tavuğun birinde bulunuyor

İzmir'in Buca ilçesinde bir işletmede yediği kumpir sonrası zehirlenerek hastaneye kaldırılan kadın taburcu edilmesinin ardından evinde hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemelerde kadının yemek yediği iş yerinin ürünlerinde salmonella bakterisi olduğu ortaya çıkarken, Aydın'da yapılan bir çalışma markette satılan her 4 tavuk ürününden 1'inde salmonella bakterisinin bulunduğunu kanıtladı.

Buca’da Yaşanan Olayda Salmonella Virüsü Tespit Edildi

Buca’da yaşayan Bahar Zeyrek, annesi Servet Polat ve 11 yaşındaki oğlu Gökhan Zeyrek, 28 Aralık’ta Efeler Mahallesi’nde bulunan bir işletmede kumpir yedi. Aynı gün kusma ve ishal belirtileri gösteren aile, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Tedavilerinin ardından evlerine döndüler.

Ertesi gün rahatsızlıklarının devam etmesi üzerine anne, kızı ve torunları tekrar hastaneye gittiler. Acil serviste tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

Olaydan 2 gün sonra evde dinlenen Servet Polat, tuvalette hareketsiz halde bulundu. Yapılan incelemede Polat’ın vefat ettiği belirlendi. Yapılan soruşturma sonucunda, işletmede kullanılan malzemelerden alınan numunelerde salmonella virüsü tespit edildi.

Marketlerde Satılan Tavuk Eti Salmonella Tehlikesi

Gıda Bülteni’nde yer alan habere göre; yapılan bir araştırmada, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı’nda yapılan çalışma sonucunda, marketlerde satılan tavuk etlerinin %27’sinin salmonella virüsü taşıdığı belirlendi.

Araştırmada, tavuk etlerindeki salmonella virüsünün kanat etinde en fazla görüldüğü, göğüs etinde ise daha az oranda bulunduğu ortaya çıktı. Bu durumun tüketiciler için ciddi bir sağlık riski oluşturduğu vurgulandı.

Salmonella bakterisinin, kanatlı etlerinin uygun olmayan koşullarda işlenmesi ve muhafaza edilmesi sonucunda ortaya çıktığı belirtiliyor. Bu nedenle, tüketicilerin tavuk eti satın alırken dikkatli olması ve hijyen kurallarına uygun hareket etmesi gerekmektedir.

Salmonella Enfeksiyonu Nasıl Tanımlanır?

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, salmonella enfeksiyonuna dikkat çekerek, “Genellikle karın ağrısı, hafif ishal ve ateş gibi belirtilerle başlar. Ancak bazı durumlarda kanlı ishal, şiddetli karın ağrıları ve yüksek ateş görülebilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ve hamilelerde ise enfeksiyon daha ağır seyredebilir. Bu nedenle, sakıncalı gıdaların tüketilmesinden kaçınılmalı ve dikkatli olunmalıdır.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Diyarbakır escort
mardin escort
bursa escort
adana escort
izmir escort
ekmel ekmel xx77
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber
haber